Berättarfestivalen i Värnamo

Berättarfestivalen i Värnamo

Om Bellman, övernaturligt öl, trafikskadade tomater och om Min pappa Ann-Christine. Berättarfestivalen bjuder på ett omväxlande program!

Lördagen den 14 augusti går berättarfestivalen av stapeln och biljetter köps eller bokas på gummifabrikens webbplats: Gummifabriken.nu

Min pappa Ann-Christine

Min pappa Ann-Christine – samtal med Ester Roxberg. Möt den hyllade författaren Ester Roxberg i ett samtal om hur hennes skrivande började i en högerextrem miljö, om poesin i barnböcker och om drivkraften att skriva för förändring. Men också om ”Min pappa Ann-Christine” – en självbiografisk roman som filmen ”Min pappa Marianne" baserats på. Samtalsledare: Lars Alkner, kulturchef Värnamo kommun. 

För barn

Det var Bellman, tysken och dansken. Interaktivt berättande med Tine Winther. Bellmans historier har alltid berättats, även på Bellmans tid. Tine Winther berättar Bellman för barn och hoppas att barnen vill dela med sig av sina bästa berättelser. Kom och var med på ett givande och tagande om Bellman. Från 5 år. Fri entré, men du behöver boka en gratisbiljett via gummifabriken.nu.

Trafikskadade tomater

Trafikskadade tomater, grodor med talfel och en Bellman. Vad berättar barns berättande om barn? - föreläsning med Ulf Palmenfelt och Tine Winther. Barns berättande speglar deras utvecklingsfaser. Med sina berättelser bearbetar barnen erfarenheter och insikter. Den enkla historien om de två tomaterna som skulle gå över en gata rymmer djupa existentiella funderingar. I absurda skämtgåtor om märkliga djur får barnen briljera med sina växande språkfärdigheter. 

Övernaturligt öl

Ölets magiska krafter - föreläsning med Tommy Kuusela. Folkloristen Tommy Kuusela bjuder på berättelser om rusdryckens ursprung och om folktro knuten till ölbryggning. Det berättas om bondesamhällets folktro om öl under 1800-talet; om trollens öl, om hur man skyddade brygden mot onda makter, om öl för att se in i framtiden, om öl till de underjordiska, om övernaturligt öl och om hur änglaöl skapades.