Böcker på andra språk

Böcker på andra språk

På biblioteken finns medier på andra språk än svenska. Vi har böcker på till exempel arabiska, engelska och thailändska. Flest böcker på andra språk finns i Stadsbiblioteket. Där hittar du också hyllan Lätt svenska för dig som är ny i Sverige.

Fråga oss om du saknar något språk. Vi kan låna in böcker från andra bibliotek och köpa in det som du vill ha.

Stadsbibliotekets böcker på andra språk än svenska och engelska

Om du vill läsa böcker på andra språk än svenska och engelska hittar du dem för vuxna på plan 2. Böckerna står uppdelade efter språk, skönlitteratur sist, efter fackböckerna. På vissa språk finns även lättlästa böcker. Böcker på andra språk än svenska för barn och unga finns i stadsbiblioteket på barnavdelningen. Det finns till exempel bilderböcker och kapitelböcker. 

Böcker om att lära sig svenska, svensk grammatik och ordböcker på andra språk hittar du i stadsbiblioteket på plan 2.

Böcker om att ta körkort på andra språk än svenska hittar du på hyllan för körkortsböcker.

Lätt svenska

I stadsbiblioteket finns hyllan Lätt svenska där du hittar böcker skrivna på lättläst svenska till exempel med korta meningar. Ofta om ämnen som är aktuella för dig som är ny i Sverige. I hyllan finns även bokpaket med samma titel på svenska och ett annat språk.

Böcker på engelska

Engelsk skönlitteratur och biografier för vuxna finns i stadsbiblioteket på plan 1. Engelsk skönlitteratur för barn och unga finns dels på barnavdelningen, dels på ungdomsavdelningen. Engelsk facklitteratur finns på respektive ämnesområde. Ljudböcker finns på engelska.

Tidningar och tidskrifter på andra språk än svenska

Biblioteket prenumererar på några tryckta tidskrifter på andra språk än svenska. 

Hur du läser digitala tidskrifter och dagstidningar på andra språk än svenska kan du läsa om på sidan för Digitala biblioteket

E-böcker om e-ljudböcker på andra språk än svenska

Hur du lånar e-böcker och e-ljudböcker på andra språk än svenska kan du läsa om på sidan för Digitala biblioteket