Databaser

Databaser

Du kan använda databaser gratis. Till exempel uppslagsverk och artikelarkiv. Du kan söka i några hemifrån.

Biblioteket ger dig gratis tillgång till betaldatabaser. I biblioteket kan du i de flesta fall söka direkt i data­basen genom att klicka på länken "sök i databasen i biblioteket". I vissa fall kan du behöva be bibliotekarien om hjälp med inloggnings­uppgifter. En del databaser kan du söka i hemifrån. Då får du skriva in ditt lånekorts­nummer. 

Alex författarlexikon

Bibliografiska uppgifter om författare, verksregister, genrer och tips på vidareläsning. Tidskriftsartiklar och recensioner i fulltext. Hemifrån loggar du in med ditt lånekortsnummer.

Sök i Alex Författarlexikon

Alex deckarlexikon

I Alex Deckarlexikon finns utökad information om deckarförfattare från hela världen. Du hittar också presentationer av deckarfigurer, listor med deckarpriser och temaartiklar. Hemifrån loggar du in med ditt lånekortsnummer.

Sök i Alex deckarlexikon

Britannica Library ED

Encyclopedia Britannica är ett av världens främsta och största uppslagsverk på nätet och är engelskspråkigt.Texterna är anpassade efter tre olika åldersgrupper. 


Sök i Britannica i Biblioteket

Sök i Britannica hemifrån

Mediearkivet Retriever

Mediearkivet Retriever är ett digitalt nyhetsarkiv och innehåller material från tryckta tidningar, tidskrifter och affärspress. Digitala artikelkopior av originalartiklarna görs tillgängliga samma dag som utgivning. Äldsta artiklarna är från 1987. I Mediearkivet finns artiklar ur Värnamo Nyheter från och med 8 december 2012. 

Sök i Mediearkivet i biblioteket

NE - Nationalencyklopedien

Svenskt omfattande källkritiskt granskat uppslagsverk.

Sök i NE i biblioteket