Skriva ut, låna dator, kopiera och scanna

Skriva ut, låna dator, kopiera och scanna

Du kan låna en dator med internetuppkoppling på alla bibliotek. Alla bibliotek har tillgång till WiFi. Du kan också skriva ut och kopiera på alla bibliotek. I stadsbiblioteket har du möjlighet att låna en surfplatta.

Dator 

Du kan låna en dator med internetuppkoppling på alla bibliotek. Stadsbibliotekets datorer med internetuppkoppling kan bokas i förväg. Du måste ha ett lånekort och en PIN-kod för att kunna boka i förväg. stadsbibliotekets datorer har tillgång till Office-paket. Boka dator på Stadsbiblioteket Värnamo i bokningssystemet Netloan

Utskrifter

Alla bibliotek har tillgång till skrivare. Stadsbiblioteket har färgskrivare. Svart/vita utskrifter kostar 3 kr per papper. Utskrifter i färg kostar 6 kr per papper.

Du kan inte skriva ut direkt från din egen enhet.

Kopiera

Du kan kopiera på alla bibliotek. Kopiorna ska vara för eget bruk. Endast svart/vita kopior. Kopior kostar 3 kr per papper.

Betalning

Utskrifter, kopior och andra avgifter betalas i bibliotekens lånedisk.

Scanner

I stadsbiblioteket finns en scanner. 

Trådlöst nätverk (WiFi)

Alla bibliotek har gratis tillgång till trådlöst nätverk (WiFi). 

Surfplattor

I stadsbiblioteket kan du låna en surfplatta för att till exempel använda internet eller läsa bibliotekets digitala tidningar och tidsskrifter. Surfplattorna är uppkopplade mot stadsbibliotekets trådlösa nätverk och fungerar inte utanför huset. För att få låna en surfplatta behöver du ett lånekort och en PIN-kod. Både vuxna och barn har möjlighet att få låna. Du kan inte skriva ut från surfplattorna och lånetiden är max två timmar.