E-ljudböcker

E-ljudböcker

I appen Biblio kan du lyssna på många e-ljudböcker gratis hemifrån. Här beskriver vi hur du gör för att låna e-ljudböcker till din mobil eller surfplatta med hjälp av appen Biblio. Du får också några tips på andra gratis e-ljudböcker.

Biblio

För att lyssna i mobilen eller surfplattan finns appen Biblio. Biblio finns att ladda ner i App Store och Google Play. Du kan söka och låna e-ljudböcker direkt i appen. Det går att ladda ned e-ljudböckerna så att du kan lyssna på dem utan att ha internetkoppling. 

Appen Biblio finns på svenska, finska, engelska och arabiska. Du kan söka på titel, författare eller bläddra mellan kategorier. Du kan låna två e-medier per sjudagarsperiod.

Gör så här:

  1. Ladda ner appen Biblio från Google Play eller App Store.

  2. Välj bibliotek: Värnamo bibliotek

  3. Logga in med ditt lånekortsnummer och din PIN-kod.

I appen kan du filtrera på e-böcker eller e-ljudböcker. E-ljudböckerna har en blå markering med ett par hörlurar. E-böckerna är markerade med en röd cirkel med en bok i. Det finns även andra sätt att läsa e-böcker.

På sidan E-böcker hittar du information om hur du kan låna och läsa en e-bok.

Upplever du problem i Biblio?

Om du har använt Biblio tidigare kan du behöva logga ut och in igen för att få nya funktioner att fungera.

För Android krävs version 5 eller senare för att kunna använda Biblio. Apple-enheter är kompatibla med Biblio från iPhone 5s och framåt. För att använda appen krävs att du har minst iOS-version 10.3.

Pröva att avinstallera appen och installera den igen. Kontakta biblioteket om du fortfarande har problem.

Andra gratis e-ljudböcker

Du kan läsa e-böcker eller lyssna på ljudböcker på flera språk på Världens biblioteks webbplats. Det är gratis att läsa och lyssna, men du behöver registrera dig med din e-postadress.

Du kan lyssna på radioföljetonger, radionoveller och teaterpjäser med mera på Sveriges Radios webbplats. Du kan lyssna på webben eller i appen SR Play.