Har du upptäckt vår filmtjänst Cineasterna?

Har du upptäckt vår filmtjänst Cineasterna?

Kryp upp i soffan och avnjut en film - gratis med bibliotekets filmtjänst. Nu finns även möjlighet att få svensktextade undertexter upplästa.

Välkommen till Cineasterna, en digital kanal med sevärd film från hela världen. För landets bibliotek och deras låntagare. I dagsläget erbjuder vi drygt 3000 filmer från 82 länder på 52 olika språk.

För bibliotekets låntagare

Cineasterna är en strömmande filmtjänst riktad mot landets bibliotek, en motsvarighet till liknande filmtjänster som finns på marknaden. Den stora skillnaden är att tjänsten enbart är tillgänglig för bibliotek och dess låntagare. Tjänsten är gratis för låntagare. Namnet Cineasterna är en programförklaring, inte världens mesta film. Hellre världens bästa film.

Uppläst text

I samarbete med SubReader erbjuder Cineasterna nu filmer med uppläst text. Lösningen hjälper dyslektiker och personer med andra lässvårigheter att se svensktextade filmer. SubReader är gratis för låntagare.

Når två miljoner låntagare

Cineasterna lanserades i april 2017 och Vaggeryds bibliotek var först ut i Sverige med att erbjuda strömmande film till sina låntagare. I dag finns tjänsten Cineasterna i drygt 225 kommuner och når ut till cirka två miljoner låntagare.

Så här gör du för att låna film på Cineasterna