Musiktävling - gör din egen LasseMaja låt

Texten till en ny megahit efterlyses. Var med i LasseMajas musiktävling.

I den senaste boken om LasseMajas detektivbyrå, Musikmysteriet, samlas hela Valleby för att se det berömda dansbandet Errols som är på turné genom staden.

Ny megahit behövs

Låtskrivaren i det populära bandet är Errol Wiiking, mest känd för sin megahit När måsarna sover. Den är en riktig publikfavorit och spelas gång på gång. Men Errol börjar ärligt talat bli lite trött på att spela den och han behöver inspiration till en ny megahit!

Skriv en text

Och där kan du hjälpa till. Hjälp Errol att hitta på texten till en ny megahit. Till din hjälp har programledaren, skådespelaren och musikern Yankho Kamwendo tagit fram en melodislinga.

LasseMajas Musiktävling - lyssna på låten (Länk till youtube)

Skriv en text som du tycker passa till melodin. Skicka in den till tävlingen. Det vinnande bidraget sjungs in av Yankho och sätts ihop med musiken till en låt.

Det här kan du vinna

Första pris: den vinnande texten sjungs in av Yankho Kamwendo till en låt och vinanren får även biobiljetter för en hel klass!

Andra pris: ett bokpaket med alla LasseMaja-mysterier och en helårsprenumeration på LasseMajas serietidning.

Tredje till femte pris: en helårsprenumeration på LasseMajas serietidning

Här läser du mer om tävlingen och hur du anmäler dig