Nya rutiner för konsumentvägledning

Nya rutiner för konsumentvägledning

Behöver du hjälp som konsument? Då kan du vända dig till Konsumentverkets rikstäckande vägledning Hallå Konsument, som har kostnadsfri rådgivning i konsumentfrågor.

Värnamo kommun har under många år haft en kommunal konsumentvägledning som biblioteket ansvarar för. På senare år har Konsumentverket byggt upp sin nationella tjänst Hallå Konsument, som fyller i stort sett samma funktion som den kommunala vägledningen.

Förebyggande arbete

Med den bakgrunden har kulturnämnden i samband med en pensionsavgång beslutat att avveckla den kommunala konsumentvägledningen i sin nuvarande form. Istället satsas de pengar som är avsatta för konsumentvägledning på förebyggande arbete i form av till exempel föreläsningar.

Förändringen trädde i kraft i somras och kommer att utvärderas efter årsskiftet. Varken budget- och skuldrådgivningen eller energi- och klimatrådgivningen påverkas av förändringen, utan fortsätter som vanligt.

Om Hallå konsument

Hallå konsument är en gratistjänst där Konsumentverkets experter svarar på frågor om köp av varor, tjänster, avtal, reklamationer och annat som du som konsument behöver hjälp med.

Besök Hallå konsuments webbplats för mer information. Där kan du bland annat chatta om du behöver snabbt svar eller ställa frågor i frågeforum.
Du kan även nå Hallå Konsument via telefon 0771–525 525 eller e-post info@hallakonsument.se.

Vill du skriva ett vanligt brev är adressen: Konsumentverket/KO, Box 41, 651 02 Karlstad.