Nytt bibliotek i Bredaryd

Nytt bibliotek i Bredaryd

Onsdag den 22 februari öppnade biblioteket mitt i Bredaryd.

Centralt läge

Efter ungefär ett år utan bibliotek i samhället står nu det nya, fina biblioteket klart på Storgatan. Det nya biblioteket är tydligt uppdelat i en barnavdelning och en vuxenavdelning. Utöver detta så finns det även ett rum för åldern 9–12 år och ett rum för barn över 12 år. De rummen är separerade från barnavdelningen så tonåringarna och mellanstadieeleverna får ”egna” rum där de kan hänga. Bredaryds bibliotek är ett integrerat skol - folkbibliotek. Det innebär att även skolan har vissa tider då de kommer till biblioteket.

Meröppet

Biblioteket i Bredaryd kommer att ha meröppet med start under våren. Det innebär att du kan komma och låna böcker även när det inte finns personal på plats. Allt som behövs är en meröppet-tagg och en kod, som du skaffar dig på biblioteket. Framöver kommer även biblioteken i Forsheda, Rydaholm och Bor att bli meröppna bibliotek. Bredaryds bibliotek har öppet med bemanning måndagar och onsdagar kl.14–19 samt torsdagar kl.10–12, då även förskolorna har sin lånetid. För att se meröppettiderna, håll utkik på vår webbplats bibliotek.varnamo.se, där det kommer att finnas uppdaterade öppettider, så snart vi börjar ha meröppet.

Invigning

Officiell invigning av biblioteket med flera roliga aktiviteter sker i samband med Bredaryds kulturdag 7 maj. Men redan nu är du varmt välkommen till Bredaryds nya bibliotek!

Bild från barnavdelningen