Poddar för boknördar

Poddar för boknördar

Älskar du att få lästips, lyssna på författare och grotta ner dig i topplistor över böcker? Då finns det många litteraturpoddar att ta del av.

Vi listar några av de populära litteraturpodcasts som finns. I poddarna varvas lästips, boksnack och författarsamtal.
 

Samtal om böcker.

En podd av SelmaStories. En gång i veckan kan den bokintresserade lyssnaren ta del av spännande författarintervjuer, aktuella tips och en del kul skvaller. En gång i månaden har podden bokcirkelsamtal i samarbete med SelmaStories egna bokcirklar Kollektivet och Feelgood-Kollektivet. Programledare är Lisa Tallroth.

 

Vad vi pratar om när vi pratar om böcker


En podd (och youtube-kanal) där författare och bloggare pratar om böcker och läsande (i bland även skrivande). Medverkar gör bland andra författarna Anna Bågstam, Alex Haridi och Jenny Jacobsson. 


 

Örnen och kråkans poesipod
 

Här samtalar poeter, kritiker och andra i ca 60 minuter om aktuell poesi på svenska. Och så läser poeterna sina dikter. Sänds en gång i månaden.

 

Lundströms bokradio


Litterärt veckomagasin med Marie Lundström, journalist på Sveriges Radio som ständigt har blicken riktad på det senaste inom litteraturvärlden. 
Författarmöten, reportage och lyrikläsningar.

 

Bibliotekspodden

Två bibliotekarier på Stadsbiblioteket i Halmstad poddar om litteraturen, läsningen och livet. I bland gästas de av en författare.