Poddar för boknördar

Poddar för boknördar

Älskar du att få lästips, lyssna på författare och grotta ner dig i topplistor över böcker? Då finns det många litteraturpoddar att ta del av.

Vi listar några av de populära litteraturpodcasts som finns. I poddarna varvas lästips, boksnack och författarsamtal.
 

Samtal om böcker.

En podd av SelmaStories. En gång i veckan kan den bokintresserade lyssnaren ta del av spännande författarintervjuer, aktuella tips och en del kul skvaller. En gång i månaden har podden bokcirkelsamtal i samarbete med SelmaStories egna bokcirklar Kollektivet och Feelgood-Kollektivet. Programledare är Lisa Tallroth.

 

Har du inte läst den? 

Podden Har du inte läst den? drivs av psykologerna Hedvig Löfqvist och Lydia Sandgren. Sandgren är författaren bakom succéromanen Samlade verk, och tillsammans med sin poddkollega tar hon sig an klassiska verk ur litteraturhistorien.


Örnen och kråkans poesipod

Här samtalar poeter, kritiker och andra i ca 60 minuter om aktuell poesi på svenska. Och så läser poeterna sina dikter. Sänds en gång i månaden.

 

Lundströms bokradio


Litterärt veckomagasin med Marie Lundström, journalist på Sveriges Radio som ständigt har blicken riktad på det senaste inom litteraturvärlden. 
Författarmöten, reportage och lyrikläsningar.

 

Bibliotekspodden

Två bibliotekarier på Stadsbiblioteket i Halmstad poddar om litteraturen, läsningen och livet. I bland gästas de av en författare.