Sant eller falsk?

Sant eller falsk?

Information och desinformation sköljer över oss dagligen - hur vet jag vad som är sant och vad som är falskt?

Sant eller falskt?

Hur vet jag vad som är sant? Vilken källa kan jag lita på? Information sprids över världen, sann som falsk. Anledningar till att sprida falsk information kan vara många. Personer, grupper, stater vill försöka påverka dig hur du ska tycka, tänka, känna och agera. Sociala medier används alltmer som källor för den information människor använder i sina dagliga liv. Sensationella rubriker kring ämnen som berör, och allmänhetens vilja att bekräfta vad man själv tror på, gör att falska och manipulerade nyheter kan få snabb och stor spridning.

Källkritiska utmaningar

Internetstiftelsen stöttar barn och unga med den digitala källkritiken. Måndagen den 14 mars hölls ett särskilt on-line event för alla intresserade och särskilt för alla som jobbar med barn och unga. Eventet hade fullt fokus på skolbarnens digitala liv och dess källkritiska utmaningar!

Eventet går nu att ta del av i sin helhet i efterhand via Youtube. Ta del av all kunskap och lyssna till källkritiksexperter. Eventet riktar sig till alla som är intresserade av källkritik, barn och unga och det går att se i sin helhet här: länk till sändningen på Youtube

 

Läs mer om källkritik och få tips på Internetstiftelsens webbplats