Släktforskning och Hembygdssamling

Släktforskning och Hembygdssamling

Biblioteket har olika tjänster för dig som släktforskar eller är intresserad av lokalhistoria. Till exempel kan du använda den litteratur om och från Värnamo kommun som finns i vår Hembygdssamling.

Hembygdssamling

Stadsbiblioteket har en hembygdsamling med litteratur om och från Värnamo kommun. 

Stadsbiblioteket önskar komplettera sin hembygdssamling med det som har givits ut de senaste åren. Vi söker böcker, skrifter och häften i två exemplar - ett för utlån och ett som referenslitteratur. De ska vara i bra skick och utgivna på 2000-talet. Innehållet ska ha en anknytning till händelser, personer eller orter i Värnamo kommun. Här på webbplatsen kan du söka fram vilka böcker, skrifter och annat material som redan finns i hembygdssamlingen. Vi har möjlighet att betala för en tryckt bok. Stadsbiblioteket har formulär som fylls i när materialet lämmnas in. Biblioteket förbehåller sig rätten att tacka nej till inlämnat material.

Avtrycket

I stadsbiblioteket finns ett rum, Avtrycket, med en dator för släktforskning. I datorn finns olika databaser installerade till exempel Dödboken. Biblioteket tillhandahåller även digitala databastjänster för dig som släktforskar. Länk till mer information om bibliotekets databaser.

Värnamo släktforskarförening

Biblioteket samarbetar med Värnamo släktforskarförening som hjälper besökare med frågor om släktforskning. Släktforskarföreningen finns på plats i Stadsbiblioteket onsdagar kl.16.00-18.00. Drop-in. Uppehåll i samband med helgdagar och sommartid.