SmåLit bjuder på spännande program

Möt aktuella och prisbelönade författare på SmåLit

Litteraturfest

Välkommen till en litteraturfest när SmåLit går av stapeln i Värnamo fredag 4 februari.

Den sjunde upplagan av Smålands litteraturfestival firas i Eksjö, Tranås, Värnamo och Jönköping. Författare möter sina läsare i scensamtal och seminarier.

SmåLit i Värnamo invigs av kulturchef Lars Alkner, därefter läser Ingeli Aalto Li Kioko Perssons dikter akompanjerad av Per Thornbergs musik. Dagsprogrammet med bland annat författaren Marie-Louise Marc, föreläsningar om Värnamo filmhistoriska festival och scenkonst för unga är gratis.

Möt författarna

På kvällen blir det scensamtal i Auditoriet med författarna Nina Wähä, Tove Folkesson, Nicklas Berild Lundblad, Fredrik Stjernberg och årets migrantprisvinnare Maxim Grigoriev. Maxim Grigoriev, född i Moskva och uppvuxen i Stockholm, har bland annat varit översättare av rysk litteratur. Våren 2021 tilldelades han EU:s litteraturpris för romanen ”Europa".

För barnen blir det bland annat tipspromenad och workshop.

Biljetter köper du på SmåLits webbplats eller i Gummifabrikens infocenter

Du som fyllt 18 år ska vara beredd på att kunna visa vaccinationsbevis och legitimation

Länk till SmåLits webbplats, där du kan läsa mer om programmet och också köpa biljetter