Ny student?

Ny student?

Du som student på Campus Värnamo eller studerande på andra utbildningar är välkommen till biblioteket för att låna, få hjälp med litteratursökningar och studera i en lugn miljö. Läs svaren på några av de vanligaste frågorna vi brukar få från nya studenter.

Vem kan jag fråga?

Vi hjälper dig gärna i informationsdisken. Men behöver du specialiserad hjälp eller har frågor som kan ta längre tid till exempel med litteratur och artiklar inför ett projektarbete kan studiebibliotekarien hjälpa dig. Studiebibliotekarien finns i stadsbiblioteket. Du behöver boka en tid med Studiebibliotekarien. Boka en bibliotekarie

Hur hittar jag min kurslitteratur?

För att låna behöver du ett lånekort. Har du ett lånekort kan du låna alla bibliotekets medier. Ett låntagarkonto kan du skaffa här på webbplatsen. Du kan då reservera alla medier. Ta med legitimation när du sedan ska låna så får du ditt lånekort. Biblioteket köper in kurslitteratur för kurser på Campus Värnamo. Kursböckerna är märkta med KURS. Lånetiden är 14 dagar istället för 28 dagar. Varje titel köps i två exemplar. Alla låntagare kan låna. 

Jag ser att en bok finns på Figy. Kan jag gå dit och låna?

Nej. Finnvedsskolans bibliotek (FIGY) är till för elever och lärare på skolan. Kontakta stadsbiblioteket så hjälper vi dig att beställa boken. Du kan inte själv reservera FIGY:s böcker.

Var kan jag sitta och plugga?

Flest studieplatser i lugn miljö och grupprum finns i stadsbiblioteket. Du har tillgång till Wi-Fi. Om du blir hungrig kan du värma din egen medhavda mat i Gummifabrikens studentmatsal. Läs om hur du gör för att boka ett grupprum och använda studentmatsalen.

Hur länge är biblioteket öppet?

Stadsbiblioteket har öppet alla dagar i veckan. Men tidig morgon och kvällstid är stadsbiblioteket mer-öppet med värdar. Bibliotekens öppettider hittar du här på webbplatsen under Våra bibliotek.