Sveriges största lästävling - vinn en klassresa

Sveriges största lästävling - vinn en klassresa

Nu uppmanas Sveriges alla fjärdeklassare att läsa extra mycket under hela höstterminen.

Med Beppe Singer som tävlingsledare och med chans att vinna en klassresa till Astrid Lindgrens Vimmerby har Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen, Natur & Kultur och Adlibris tillsammans skapat lästävlingen Den stora läsutmaningen. Beppe Singer kommer att uppmuntra till läsning genom olika typer av inspel och aktiviteter och dessutom kommer flera av Sveriges populäraste författare på digitala besök. 

Författarbesök

Den stora läsutmaningen är en nationell tävling som riktar sig till alla årskurs fyra klasser i Sverige. Tävlingens syfte är att motverka det dalande läsintresset hos barn i tioårsåldern och istället visa på glädjen som läsning bidrar till. Ingelin Angerborn, Elin Ek, Anders Sparring och Per Gustavsson, deltar i lästävlingen genom digitala författarsamtal. 

Klassresa

Vinnande klass bjuds på en resa till Astrid Lindgrens Vimmerby med guidat besök på Astrid Lindgrens värld, besök i Astrid Lindgrens barndomshem Näs med mera. 
Tävlingen startar den 15 september. Anmäl din klass till tävlingen på denstoralasutmaningen.se. Där finns det mer information om tävlingen.

 

Foto: Stefan Tell