Digitala biblioteket

Du som har lånekort har tillgång till det digitala biblioteket hemifrån. Du kan läsa e-böcker, lyssna på e-ljudböcker, se film och läsa tidskrifter och tidningar hemifrån. Du kan också använda olika databaser.

E-böcker

Biblioteket har ett stort utbud av e-böcker som du kan läsa gratis hemifrån. Här beskriver vi hur du gör för att låna och läsa e-böcker. Enklast är att använda appen Biblio men det finns även läsprogram. Läsprogram används för att kunna göra fler inställningar när du läser och för att läsa e-böcker i PDF-format. Vi ger också tips på var du kan hitta andra gratis e-böcker.
Mer om e-böcker

E-ljudböcker

I appen Biblio kan du lyssna på många e-ljudböcker gratis hemifrån. Här beskriver vi hur du gör för att låna e-ljudböcker till din mobil eller surfplatta med hjälp av appen Biblio. Du får också några tips på andra gratis e-ljudböcker.
Mer om E-ljudböcker

Låneregler för e-böcker och e-ljudböcker

Här kan du läsa om låneregler för e-böcker och e-ljudböcker (e-media). Här finns också svar på några andra vanliga frågor, till exempel om utbudet. Lånereglerna gäller även för appen Biblio.
Mer om Låneregler för e-böcker och e-ljudböcker

E-film

Du kan titta på strömmande film från Cineasterna. Det finns fler än 3000 filmer från 82 länder och på 52 olika språk. Du behöver lånekort och PIN-kod för att titta. Med SubReader kan du få svenska undertexter upplästa.
Mer om E-film

E-tidningar

Du kan läsa tidningar och tidskrifter från 120 länder på 60 olika språk i e-tidningstjänsten Pressreader. Tjänsten Svenska dagstidningar innehåller äldre tidningsartiklar.
Mer om E-tidningar

Databaser och språkkurser

Databaser är till exempel uppslagsverk eller artikelarkiv. Biblioteket ger dig gratis tillgång till betaldatabaser. Några databaser kan du söka i hemifrån. Du kan till exempel använda appen uTalk för att lära dig ett nytt språk, Trafiko för att öva på körkortsteori eller GlobalGrant för att söka stipendier.
Mer om Databaser och språkkurser

Digital karta över Stadsbiblioteket

För att du ska hitta lättare i stadsbiblioteket har vi en digital karta. Kartan visar dig till rätt hylla när du sökt fram en bok. Letar du till exempel efter ett rum, en hylla eller var utrymningsvägar finns kan du se det också i kartan.
Mer om Digital karta över Stadsbiblioteket

Sök

Språk