Databaser

Databaser

Databaser är till exempel uppslagsverk och artikelarkiv. Biblioteket ger dig gratis tillgång till betaldatabaser. Några databaser kan du söka i hemifrån.

 I biblioteket kan du i de flesta fall söka direkt i data­basen genom att klicka på länken "sök i databasen i biblioteket". I vissa fall kan du behöva be bibliotekarien om hjälp med inloggnings­uppgifter. En del databaser kan du söka i hemifrån. Då får du skriva in ditt lånekorts­nummer. 

Alex författarlexikon

Bibliografiska uppgifter om författare, verksregister, genrer och tips på vidareläsning. Tidskriftsartiklar och recensioner i fulltext. Hemifrån loggar du in med ditt lånekortsnummer.

Sök i Alex Författarlexikon

Alex deckarlexikon

I Alex Deckarlexikon finns utökad information om deckarförfattare från hela världen. Du hittar också presentationer av deckarfigurer, listor med deckarpriser och temaartiklar. Hemifrån loggar du in med ditt lånekortsnummer.

Sök i Alex deckarlexikon

Mediearkivet Retriever

Mediearkivet Retriever är ett digitalt nyhetsarkiv och innehåller material från tryckta tidningar, tidskrifter och affärspress. Digitala artikelkopior av originalartiklarna görs tillgängliga samma dag som utgivning. Äldsta artiklarna är från 1987. I Mediearkivet finns artiklar ur Värnamo Nyheter från och med 8 december 2012.

Sök i Mediearkivet i biblioteket

NE - Nationalencyklopedin 

Svenskt omfattande källkritiskt granskat uppslagsverk.

Sök i NE i biblioteket