Tillgänglighet i lokalerna

Tillgänglighet i lokalerna

Bors bibliotek

Ingång

Entré till Bors bibliotek går via skolan. Dörröppnare finns till skolan och knappen den är placerad framför dörren. Till biblioteket är det en manuell dörr. Passagemåttet vid dörrarna är så pass stort att rullstol och barnvagn går in utan problem. Det går också att öppna en sidodörr.

Parkering

Det finns inte handikapparkering men efter skoltid kan du köra in på området och parkera precis utanför biblioteket

Toalett

Toaletter samt handikappanpassad toalett finns i samband med biblioteket. På handikapptoaletten finns larmknapp på två nivåer

Låna och lämna 

Låna/lämna gör man hos personalen. Bokinkast finns strax utanför biblioteket, det är tillgängligt under skolans öppettider. Tillgång till dator samt utskrift i svartvitt finns. 

 

Forsheda bibliotek

Ingång

Entrén är utrustad med dörröppnare. Det är dubbeldörrar och dörröppnaren sitter till vänster i handtagshöjd. Dörröppningen in till själva bibliotekslokalen är 80 cm bred.

Parkering

Finns ett par parkeringsplatser precis utanför biblioteket. 

Toalett

Finns handikapptoalett med en larmknapp i sitthöjd. 

Låna och lämna

Låna och lämna gör du hos personalen. Det finns ett bokinkast men det nås endast under skolans öppettider. Finns en dator för besökare, behöver ej bokas.

 

Mobila biblioteket

Ingång

Det är tre höga trappsteg upp i bussen. Vid ingången till bussen finns en utfällbar handikapplift med plats för rullstol och permobil. Handikapplift manövreras med en fjärrkontroll, placerad innanför entrén. Be busspersonalen om hjälp.

Toalett

Kundtoalett saknas i bussen.

Tillgänglighet vid hållplatser

Tillgängligheten ser olika ut vid hållplatserna. Det finns parkeringsplatser I närheten av vissa hållplatser. Marken vid hållplatserna består av asfalt eller grus. Belysningen kvällstid varierar mellan hållplatserna.

Det fria passagemåttet in i bussen är 116 cm och vändytan inne i bussen är 163 cm. Handikappförbundet har godkänt ritningen över bussen under byggprocessen. Handikappförbundet har testat och godkänt tillgängligheten i bussen 2006 när bussen var levererad till Värnamo bibliotek.

 

Rydaholms bibliotek

Ingång

Biblioteket ligger i markplan och det finns dörröppnare.

Parkering

Det finns i stort sett alltid möjlighet att parkera precis utanför ingången till biblioteket, men ingen speciell handikapparkering.

Toalett

Det finns en handikapptoalett.

Låna och lämna

Lånedisken och utlånings- och återlämningsmaskinen är nära entrén och båda är höj- och sänkbara.

Det finns en dator du får låna när du är på biblioteket, du kan även skriva ut men endast svartvita utskrifter mot en avgift. 

När biblioteket är stängt finns det ett bokinkast utanför biblioteket, där kan du alltid lämna tillbaka lånade medier. 

 

Stadsbiblioteket

Ingång

Huvudentrén till stadsbiblioteket är via Gummifabrikens entré, det finns dörröppnare.

Stadsbiblioteket finns på två plan. Lånedisken som är höj och sänkbar finns nära entrén, på plan 0 som är entréplan.Det finns hiss till plan ett. (Hissen talar om vilken våning du är på, har taktila knappar och kan användas som en evakueringshiss vid brand). På plan ett finns en evakueringsplats där det går att få information från räddningspersonal i en nödsituation.

Parkering

Det finns en handikapparkering nära entrén, några till finns lite längre ifrån entrén på baksidan.

Toalett

Det finns handikapptoaletter med skötrum på plan noll, entréplan och på plan ett. Det finns larmknapp på toaletterna både vid dörren och strax över golvet.

Låna och lämna

På entréplan, plan noll, nära lånedisken finns det två utlånings- och återlämningsmaskiner som är höj och sänkbara.

Det finns en snabbdator på entréplan som inte är bokningsbar. Vid denna dator finns det en scanner. På plan ett finns studieplatser, studierum och bibliotek för lärare. Studierummen bokar du med ditt lånekort/personnummer och pinkod.

På entréplan, plan noll och på plan ett, finns det datorer som du kan boka. Du loggar in direkt med ditt lånekort/personnummer och pinkod. 

När biblioteket är stängt går det bra att lämna tillbaka det du har lånat i ett bokinkast. Det finns två bokinkast ett utanför huvudentrén till biblioteket och ett på baksidan av biblioteket, vid parkeringen.