Du loggar in på webbplatsen längst upp i högra hörnet.

För att logga in behöver du ha ett aktivt lånekort. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och din fyrsiffriga PIN-kod. Alternativt med ditt personnummer och din fyrsiffriga PIN-kod. Lånekortsnummer hittar du på ditt lånekort och du skriver det utan mellanslag i en följd. Personnummer skrivs med tio siffror i en följd.

Har du glömt din PIN-Kod kan du använda den digitala funktionen "Glömt PIN-kod" som visas när du klickar på "Logga in" i övre högra hörnet på webbplatsen.

Du kan också få en ny PIN-kod på något av våra bibliotek. Glöm inte att ta med legitimation.

Har du inget lånekort är det gratis att skaffa ett. Fyll i ansökan om lånekort här på webbplatsen. Så fort du registrerat ditt låntagarkonto kan du reservera medier. Du behöver komma in till något av våra bibliotek och legitimera dig för att få lånekortet. Efter att du legitimerat dig på biblioteket kan du börja låna e-media. Vill du skaffa ett lånekort klickar du på "skaffa lånekort" längst upp i högra hörnet. 

Det finns olika anledningar till att du inte kan låna om. Kontakta biblioteket så hjälper vi dig. Det här är några anledningar:

  • En titel går inte att låna om eftersom den är reserverad.

  • En titel går inte att låna om eftersom det maximala antalet omlån har uppnåtts. En titel kan inte lånas om fler än två gånger.

  • En titel är ett fjärrlån.

  • En titel är mycket försenad.

  • Du har avgifter på mer än 100 kr.

  • E-media kan inte lånas om.

  • Biblioteket vill komma i kontakt med dig. Till exempel för att uppdatera dina uppgifter eftersom du fyllt 18 år. 

Nej. Först måste du hämta ut ditt fysiska lånekort i biblioteket. Ta med dig legitimation.

Nej. Finnvedsskolans bibliotek (FIGY) är till för elever och lärare på skolan. Kontakta stadsbiblioteket så hjälper vi dig att beställa boken. du kan inte själv reservera FIGY:s böcker.

Ja. Du får ett meddelande att du kan hämta boken på det bibliotek du valt. På meddelandet står det när du senast måste hämta det reserverade materialet. Hämtar du inte i tid avslutas reservationen.

 

Du kan frysa dina reservationer under en viss tid. Du står då kvar i kön men reservationen faller inte ut till dig mellan de datum du själv valt. Du loggar in här på webbplatsen och väljer frys reservationer under mina sidor.

Har du lånat böcker på ett av våra bibliotek kan du återlämna dem på vilket av våra bibliotek du vill.

Du kan inte återlämna böcker som du själv lånat i en annan kommun på något bibliotek i Värnamo kommun.

Leta gärna en extra gång efter böckerna! Men hittar du dem inte kontaktar du biblioteket.

Stadsbiblioteket har två bokinkast. Ett finns i Gummifabrikens huvudentré vid ingången till biblioteket. Där kan du lämna medier under Gummifabrikens öppettider. Ett ytterligare bokinkast finns utomhus vid Gummifabrikens parkering mot Jönköpingsvägen. 

Rydaholms biblioteks bokinkast finns på höger sida om entrén till biblioteket. 

Bokinkasten är låsta och töms varje dag som biblioteken är öppna.

 

Du kan skriva en egen recension som sedan publiceras här på webbsidan. För att skriva en recension behöver du ett visningsnamn. Det kan du skaffa under mina uppgifter. Under Mina uppgifter kan du även redigera och ta bort din recension. Biblioteket publicerar recensionerna regelbundet så att alla kan läsa dem. Recensionerna visas i träfflistan.

Om du vill kan du själv välja att aktivera lånehistorik för att själv kunna se alla böcker du lånat de senaste 24 månaderna. Det är bara du själv som kan se lånehistoriken. Det är först när du aktiverat lånehistoriken som den börjar sparas.

Så här gör du för att aktivera funktionen Lånehistorik:
Logga först in på webbplatsen och gå till Mina sidor. Klicka på Mina uppgifter. Klicka på Visa på raden för Bibliotekskort och PIN-kod. Bocka i rutan för aktivera min lånehistorik. Om du senare vill avaktivera och ta bort din lånehistorik så bockar du av rutan. För att se din lånehistorik går du tillbaka till Mina sidor och trycker på fliken Min lånehistorik.

Ja, om du registrerar att du vill ha nyhetsbrev.  Ett par gånger om året skickas bibliotekets nyhetsbrev ut med e-post. I nyhetsbrevet kan du läsa nyheter om biblioteket och bibliotekets service. Däremot inte nyheter om medieinköp. 

Gör så här för att registrera dig eller avregistrera dig för nyhetsbrev:

Logga in här på webbsidan med ditt lånekortsnummer och PIN-kod. Kontrollera din e-postadress. Markera kryssrutan för att acceptera utskick.

Vill du avregistrera dig från utskick avmarkerar du rutan. Du kommer fortfarande att få meddelanden om reserverade medier, övertidsvarning och förseningsmeddelanden.

Sök

Språk