Sommarboken

Nu är det snart dags för sommarboken igen!

Ida Therén - en av årets kulturstipendiater

Romandebuterande Ida Therén från Värnamo är en av årets kulturstipendiater

Ett fängelse utan murar

Vi tipsar om fler aktuella biografier.

Ronja Rövardotter fyller 40 år

”Jag skriver sagor, och människan behöver sagor. Så har det alltid varit. Så är det med det.” Så sa Astrid Lindgren när Ronja Rövardotter 1981 presenterades för journalister.

Hej föreningar – har ni skrivit något nytt på sistone?

Stadsbiblioteket önskar komplettera sin hembygdssamling med nyare böcker och skrifter som har givits ut de senaste åren.

Vill du lyssna på en bok?

Det finns många bra barn och ungdomsböcker du kan lyssna på. Här ger våra barn och ungdomsbibliotekarier några riktigt bra tips på ljudböcker som du hittar i appen Biblio.

Barnens bibliotek

På webbplatsen Barnens bibliotek hittar du mycket spännande.

Hemleverans från biblioteket

Om du inte vill eller kan komma till biblioteket just nu kan vi komma hem till din dörr med dina medier. Vi erbjuder även avhämtning

Värnamo bibliotek lanserar ny webbplats

Välkommen till Värnamo biblioteks nya webbplats. Här hittar du information om biblioteken, våra tjänster och våra evenemang. Och självklart kan du både låna och söka medier!

Lån av strömmad film slog rekord

Bibliotekets digitala filmtjänst Cineasterna har funnits några år men under 2020 ökade lånen rejält.

Gåvoböcker

Varje år delar biblioteket ut gåvoböcker till dig som går i årskurs ett och årskurs nio.