Sportlov på gång!

Snart är det sportlov och som vanligt fylls biblioteken med aktiviteter för dig som är ledig från skolan.

Global Grant

Nu har vi en ny digital tjänst med information om olika fonder och stipendier. Sökbar även hemifrån.

Förskolevår på bibblan

Aktiviteter för förskolor i vår!

Skolbarnens filmer visas i utställning om Bredaryds historia

Vad har en jätte gemensamt med en förgiftad våffla? Jo, båda spelar viktiga roller när andraklassare från Bredaryds skola visar sina filmer om hembygdens historia i Noden i Stadsbiblioteket.

Nyhetsbrev

Nu har vi precis skickat ut årets sista nyhetsbrev! I brevet kan du till exempel läsa om vår nya bibliotekschef, Mellanrummet och nya digitala tjänster. Vill du också få nyhetsbrev från biblioteket i fortsättningen? Eller läsa det senaste?

Världens bibliotek

Testa digitala tjänsten Världens bibliotek, här finns mängder av böcker att läsa och lyssna på

Vi har böcker av Annie Ernaux, men vill du hellre se en film?

Vår filmtjänst Cineasterna erbjuder två filmer som båda bygger på böcker av nobelpristagaren Annie Ernaux.

Nya rutiner för konsumentvägledning

Behöver du hjälp som konsument? Då kan du vända dig till Konsumentverkets rikstäckande vägledning Hallå Konsument, som har kostnadsfri rådgivning i konsumentfrågor.

Välkommen att upptäcka all manga!

På stadsbiblioteket finns numera en suverän mangaavdelning - kom in och upptäck!

Bläddra

Bläddra är en gratis app med litteratur på Sveriges nationella minoritetsspråk. Nu finns även böcker på Meänkieli.

Välkommen till Mellanrummet

Nu är vårt nya rum för barn och unga invigt!

Körkortsteori

Nu kan du plugga körkortsteori gratis med Trafiko på biblioteket.

Kör FIFA med Crespo

Utmana Crespo i FIFA 22!

Ny tjänst för utskrifter

Nu kan du skriva ut direkt från din egen mobil eller dator i Stadsbiblioteket.

Ungdomsböcker som blivit film

Två av Jenny Jägerfelds böcker har blivit film - Comedy Queen och Jag är ju så jävla easy going

Konflikten i Ukraina

Ukraina är ett land som präglats av sitt läge mellan öst och väst och som nu är under attack. Behovet av kunskap och förståelse ökar.

Fröbibliotek - kom och låna och lämna fröer

Odlingsintresserad? Vi har ett fröbibliotek!

En påse Digital handledning

Vill du komma i gång med att använda bank-id? Få mer kunskap om att surfa säkert? Nu kan du låna en färdigpackad påse med böcker som handlar om hur du använder digitala tjänster.

Digital handledning

Få gratis, pedagogisk handledning utifrån dina digitala frågor.

Barnens bibliotek

På webbplatsen Barnens bibliotek hittar du mycket spännande.